Rullportar

FUNKTIONALITET OCH SÄKERHET

Rullportar

KOMFORT BLIR STANDARD I RULLPORTAR

Alla rullportar är urtrustade med drivenhet som standard. Portens rullridå rullas upp på en axel som finns osynlig i en låda, det spar utrymme under taket. Karaktäristik: rullridå tillverkas av aluminiumprofiler med ifyllnad av freonfritt polyuretanskum i nedersta profilen monteras tätning av sluten gummiprofil som slutar tätt mot underlaget rullridån rör sig längst vertikala ledskenor av aluminium och rullas upp på rullaxeln ledskenor av aluminium monteras längst portöppningens sidor ledskenor utrustade med borsttätningar drivenhet som standard rörställdon monterat på rullaxeln.

Funktionalitet och säkerhet

KOMFORT BLIR STANDARD I RULLPORTAR

Nu kan du spara utrymme under taket. Detta kan användas till belysningsplacering, förvaringsplats för till exempel skidor, hänga upp en kanot eller samla dina fiskespön på ett ställe. Utrymme med dåligt ljusinsläpp till exempel i ett mörkt garage som saknar fönster kan förses med extra ljusinsläpp på ett naturligt sätt genom att montera glasrutor i portbladet. På detta sätt sparar man på elenergi. Nedre kammartätningen, borsttätningen i ledskenor samt tätningen som är fastskruvad till ett portöverstycke garanterar en utomordentlig värmeisolering i garaget.

  1. Potens blockering i porten BR-77s skyddar den porten från att rullas upp från utsidan.
  2. Användarsäkerhet garanteras av fotoceller samt en sidosäkerhetslist. Om porten på något sätt träffar ett hinder när den är i rörelse kommer ridån att gå tillbaka till öppningsläget.
  3. Profiländlock Beslag skapar rätt distans mellan portprofilerna när portridån rullas in, tack vare denna lösning arbetar porten tyst och mjukt vilket i sin tur förlänger panelernas livslängs.
  4. Portens nödöppning från insidan Vid situationer av strömavbrott kan portens öppnas med hjälp av en handvev. Gäller port BR-77s samt portar BR-77 E och BR-100E.
  5. Portens nödöppning från utsidan Används när det inte finns någon annan ingång till garaget.
  6. Två typer av profiler – AW 77, AW 100